Packa smart inför långresan

hiking

 

 

Att packa inför långresan är nog den absolut svåraste utmaningen eftersom man skall vara borta en lång tid och har samtidigt väldigt begränsat utrymme. Det gäller verkligen att tänka till för varje artikel man packar ned i väskan! Frågorna man skall ställa sig själv är ”kommer jag verkligen att behöva det här”, ”är det här plagget det bästa jag kan ta med mig” osv..

Eftersom det krävs en hel del planering för packning inför långresan så börja i tid för att undvika stress samt skriv en lista över allt du behöver ha med dig på resan. Då du har listan klar ta fram allt på en yta där du har bra översikt över de framplockade sakerna du skall ha med dig. Checka av listan och packa sedan ner allt med omsorg i väskan.

Skall man vara på resande fot många månader i sträck är den lämpligaste väskan att använda sig av en stor ryggväska. Speciellt om man har planerat att röra sig utanför städer under resan där terrängen kanske inte den bästa att ha en väska på hjul är en ryggväska det bästa alternativet. Det innebär även att du kommer att bära din väska på ryggen hela resan och då är det extra viktigt att väskan inte är för tung att bära.

Det går inte att undvika att inte tvätta upp sina plagg med jämna mellanrum under långresan eftersom det är en ren omöjlighet att ta med sig plagg som kommer att räcka hela resan. Det innebär att man är tvungen att använda samma kläder och skor ofta så det gäller att packa med sig slitstarka, bekväma kläder och skor som är enkla att kombinera.

Packa med bara det viktigaste i form av hygienartiklar och då i små förpackningar, en liten förstahjälpspåse med mediciner, plåster kan vara bra att ha med sig. En universal adapter som fungerar i alla länder är smart att ha med sig på långresan.

Det mesta går att köpa på resan men om det är något du absolut måste ha tillgång till, kolla gärna upp i förväg om det går att köpa på destinationerna dit du skall åka. Några produkter eller artiklar som vi tar förgivna hemma i Sverige kanske inte finns att få tag på i vissa länder. Långresan är den enda typ av resa var det kan vara bra att packa med sig en egen handduk. Reser man i äkta backpacker stil och bor på lågbudgethotell så kan det vara bra att ha tillgång till en extra handduk.

Packa alltid det viktigaste så att det är enkelt att komma åt dessa plagg, saker högst upp i väskan. Det är bra att tänka på att hålla mer viktiga och värdefulla saker och dokument separat från det mindre viktigare. Packa ner eventuella hygienartiklar i en hållbar necessär eller straka påsar för att undvika läckage. Kom ihåg att ha kontaktuppgifter till försäkringsbolaget där du tecknat din reseförsäkring nära till hands om olyckan skulle vara framme.