Packa smart inför weekendresan

packa.nu

Om du packar riktigt smart inför weekendresan så kanske du inte behöver checka in något bagage alls! Under en weekendresa behöver man inte packa med sig så mycket eftersom en helg går så snabbt och oftast räcker det med att ha med sig enbart en cabinväska samt en liten handväska eller datorväska. Undviker man att checka in bagage så går resan som oftast mycket snabbare och smidigare.

Då man packar inför weekendresan är det bra att packa med sig praktiska kläder som är enkla att kombinera. Själva syftet för resan spelar givetvis en viktig roll över vad man packar med sig. En weekendresa i storstad med sightseeing, shopping och mysiga middagar kräver att man packar med sig bekväma skor och praktiska kläder som är enkla att antingen kombinera med ett varmt plagg eller som går bra att klä ner vid behov. För finare middagar på kvällen kan det vara trevligt att ha med sig ett finare plagg och eventuellt ett par finskor. Har destinationen tillgång till strand eller pool kan det vara trevligt att även packa med sig badkläder för möjligheten till att ta sig ett dopp.

Även vädret på destinationen är av stor betydelse för att kunna packa väskan optimalt. Ibland kan temperaturerna variera en hel del och man behöver kanske tänka på att ha med sig något varmt att ha på sig till kvällen medan man kan använda tunnare kläder under dagen. Samma regel gäller även här, packa med kläder som går bra att kombinera för olika tillfällen och temperaturer. För eventuella regniga dagar kan det vara bra att packa med ett paraply.

För övrigt packa enbart med absoluta ”måsten”. Det kan handla om exempelvis mediciner, laddare, adapter, liten necessär med det nödvändigaste eller favoritboken för semestern. Kom ihåg att det är onödigt att släpa med sig saker som badrumsartiklar, handdukar, hårtork etc. eftersom de flesta hotellen erbjuder dessa till sina gäster kostnadsfritt.