Packa smart inför strandsemestern

Packa-resvaska

 Den enklaste resan att packa smart inför är strandsemetern. Oavsett om längden på resan för strandsemetern är en eller två veckor så är det rätt så enkelt att packa resväskan. Det viktigaste att tänka på är att inte packa för mycket kläder med sig och speciellt då varma kläder. För det mesta så behöver man inte så mycket mer än lämpliga kläder för stranden, badkläder och några sköna och lite finare sommarplagg för kvällarna. Bekväma skor för promenader, ett par flip-flops och ett par finskor är bra att packa med. Har man på sig ett par av skorna på flyget som man vill använda under semestern så sparar man utrymme i resväskan.

Även här gäller samma regel för smartaste packning för kläder. Ta med kläder som är enkla att kombinera för att undvika att ta med för många plagg. Några mindre accessoarer för att piffa upp strandklänningen till kvällen kan vara ett smart sätt att förvandla vardagsklädsel till finkläder utan att behöva ta med extra plagg. Rulla kläderna innan du packar dem i väskan för att få mer utrymme. Packa gärna med en lite påse med tvättmedel eller köp en lite förpackning på plats för att tvätta upp kläder istället för att ta med ett plagg per dag.

Det är i allmänhet onödigt att ta med sig en mängd badrums- och hygienartiklar då dessa tar upp mycket plats och ger mycket extra vikt i resväskan. De flesta hotellen erbjuder kostnadsfria hygienprodukter som tvål, schampo, balsam och fuktighetskräm med mera. Det brukar även finnas tillgång till strandhanddukar, hårtork på hotellen så det är onödigt att packa med sig sådant eftersom det bara tar en hel del plats och vikt i resväskan. Det bästa är att packa med sig en liten necessär med det viktigaste som man inte klarar sig utan. En liten solkräm kan vara bra att ha med sig eftersom det är viktigt att man har tillgång till solskydd från första dagen av strandsemetern. Hygienprodukter i allmänhet brukar finnas att köpa till förmånliga priser kring Medelhavet.

Åker man till öar som exempelvis Cypern och Malta är det bra att ha med sig adapter, eftersom dessa öar använder sig av så kallade Brittiska trestickskontakter. Har man många teknikprylar med sig som behöver laddas så kan det även vara bra att ha med sig en skarvsladd. Glömmer man att ta med sig adapter så är det absolut ingen fara eftersom man kan köpa dessa i vilken butik som helst för en liten peng och många hotell har även adaptrar man kan låna.

För övrigt är det bra att komma ihåg att packa med sig solhatt, en liten förstahjälpspåse med värktabletter, plåster, myggspray och imodium tabletter. Gillar man att shoppa under strandsemetern så kan det vara värt att ta med sig en liten handvåg för att hålla koll på vikten så att det inte blir en otrevlig överraskning på flygplatsen med onödiga överviktskostnader för bagaget vid incheckningen.